FAQ

Bestellen, hoe werkt dat?

Bestellen is heel eenvoudig. Je kiest één van de bundels, vult het formulier in, kiest een betaalmethode die voor jou het beste is en klaar. Daarna ontvang je een mail ter bevestiging op het door jou opgegeven e-mailadres en op een onverwacht moment je eerste Postcast in je post. Heel belangrijk: check zorgvuldig je postadres en je postcode. Wanneer deze niet kloppen, kan de post niet bij je bezorgen. Je ontvangt Postcasts totdat de door jouw gekozen bundel op is.

Als je een bundel Postcasts koopt, deel je een aantal gegevens om de afhandeling zorgvuldig te regelen (betaling, statusupdates, verzending). Als je de laatste editie van je bundel ontvangt, krijg je een e-mail ter kennisgeving. Wil je dan meer? Dan volgt je opnieuw de stappen zoals beschreven de eerste alinea boven deze.

Kan ik Postcast ook cadeau doen aan iemand anders?

Nou en of. Als jij iemand kent die je onverwachte inspiratie gunt, is Postcast het perfecte cadeau. Of heb je echt geen idee, of heeft de ander alles al, dan zijn Postcasts het ultieme cadeau. Bijkomend voordeel: het is minstens vier keer een cadeau, misschien zelfs 16 keer, in plaats van op dat ene cadeaumoment. Veel leuker. En, het geeft ook stof om het samen over te hebben. Zo is het voor de gever ook net zo leuk als voor de ontvanger. Je kunt op de bestelpagina gewoon kiezen voor de cadeau optie. Belangrijk is dan wel dat zowel de gegevens van jou als die van de ontvanger juist en compleet zijn. Zodat het geregel, betalen en bevestigingen in jouw inbox belanden, maar de Postcasts wanneer ze verschijnen, in de brievenbus van de ontvanger.

Hoe zit het met duurzaamheid enzo?

Goed punt. Daar zijn we superscherp op, op meerdere manieren. Postcast zijn boekjes met verhalen die een tijdloos karakter hebben, daarmee niet tijdelijk zijn. Wat een boek ook hoort te zijn, tijdloos. Zodat er waarde is om het te bewaren én het toe te vertrouwen aan papier.

We hebben voor het juiste papier veel opties verkend hebben zijn gekomen tot Holmen TRND voor het binnenwerk, wat papier is met extreem goede duurzaamheidspapieren. Daarnaast kunnen we daardoor een 70 grams papier gebruiken, met het dubbele volume; dat betekent dus dat het een keer zo dik is als regulier 70 grams papier, maar hetzelfde weegt. Ideaal voor post, en daardoor kunnen boekjes ook dikker worden zonder zwaar te worden. Voor de cover gebruiken we Invercoat G, ook een fijn papier met goede papieren, wat witter zodat het artwork van de cover wat frisser oogt.

Voor het binnenwerk hebben we veel vormstudies gedaan om te komen tot de meest optimale opmaak die én fijn leest én ook zo compact mogelijk is. Dat reduceert pagina’s, gewicht en te overvolle fietstassen van de postbezorger.

Hoe vaak en wanneer verschijnen edities in de brievenbus?

Postcasts werken net zoals podcasts werken, met het verschil dat je meer geduld moet hebben, je er niet direct over kunt beschikken en dat je ze met de stem in je eigen hoofd beluistert. Elke Postcast wordt met veel liefde en aandacht gemaakt — we nemen er de tijd voor. Mede daardoor verschijnen Postcasts onregelmatig, maar ook omdat we weten dat je inspiratie niet kunt plannen. Alles is inmiddels al voorspelbaar genoeg. Door een bundel te bestellen weet je zeker dat je het gekozen aantal Postcasts ontvangt, maar niet per se wanneer en welke 🙂 Om je toch iets van een inschatting te geven: we streven naar drie edities per half jaar.

Kan Postcast ook voor en met bedrijven en organisaties?

Jazeker! Dat kan op verschillende manieren. We snappen dat collega’s en medewerkers ook behoefte hebben aan verse onverwachte inspiratie voor de verandering. Want inspiratie op het werk voelt toch als, ja eh, werk. Daarom teamen we ook met initiatieven en organisaties om samen mooie inspiratie te vangen, vatten, vorm te geven en te delen met anderen. Dennis kan je daar alles over vertellen.

Vragen tips & tops

Voor vragen kun je contact opnemen met Dennis. Ook als je tips of suggesties hebt, je leesplezier wilt delen of wilt samenwerken voor de verandering.

Wordt Postcast ook naar het buitenland verzonden?

Jazeker! Je kunt waar ook in de wereld bestellen of Postcast cadeau doen aan iemand die in het buitenland woont. Afhankelijk van waar je woont kan het wel zo zijn dat we iets extra moeten rekenen voor de verzending. Dat laten we je dan weten. Binnen Nederland zijn de verzendkosten inclusief.

Kan ik een bezorgdatum kiezen?

Nee, Postcast verschijnt onregelmatig. Dat kan soms echt een tijdje duren. Omdat schrijven, illustreren, redactie, verzenden door echte mensen gebeurt die de postzegels plakken en de adresseb schrijven, en we Postcasts pas versturen wanneer alle betrokken makers tevreden zijn. Liefdevolle aandacht. Waar vind je dat nog. Nou, af en toe op je deurmat dus.

Wat gebeurt er nadat ik mijn bestelling heb geplaatst?

Na je bestelling, ontvang je de eerstvolgende editie op een gegeven moment in je brievenbus totdat het aantal dat je hebt geselecteerd hebt ontvangen.

Dienstmededeling voor Postcast limited edition luxe A5 hardcover: we verwerken de bestellingen één keer per week. Je hebt dus niet direct de volgende dag je boekje(s) in huis.

Zijn er terugkerende of extra kosten aan verbonden?

Nee, je betaalt vooruit in een keer voor alle edities en dat is alles. Binnen Nederland zijn de verzendkosten inclusief. Bij verzendingen naar het buitenland, afhankelijk van waar je woont, kan het wel zo zijn dat we iets extra moeten rekenen voor de verzending. Dat laten we je dan weten.

Kan ik ook schrijven voor Postcast?

Wie weet! In principe cureren en selecteren wij schrijvers zelf, of worden ze aanbevolen door onze adviesraad. Mocht je een verhaal hebben waarvan je denkt dat het een Postcast zou moeten zijn, dat het onverwacht is en bij kan dragen aan verandering, neem dan contact op met Dennis.

Kan ik ook illustreren voor een cover van een Postcast?

Zou zo maar kunnen. We werken graag met talent én gevestigde namen. Talent kan alleen maar gevestigd worden als je ook gelegenheid krijgt om je werk in de wereld te delen zodat anderen het kunnen zien. Alle makers van en bijdragers aan Postcast krijgen volwaardige aandacht voor hun rol en bijdrage. We proberen altijd een goede match te vinden tussen het verhaal en een beeldmaker zodat er iets bijzonders en passends wordt gemaakt. Hoe dan ook zien we graag je werk, stuur daarvoor een link naar je werk of je portfolio naar Dennis.

Hoe betaal ik voor Postcast, en kan ik ook annuleren na de bestelling?

Betalen kan gemakkelijk via je eigen bank met iDeal. Wanneer je de bestelling hebt geplaatst ontvang je op een onverwacht moment vanzelf je eerste Postcast. Opzeggen gaat niet. Hoeft ook niet, Postcast stop namelijk vanzelf aan het eind van het abonnement dat je hebt gekozen.

Hoe wordt Postcast geleverd?

Deze laat zich raden: via de post. Postcasts passen gewoon door de brievenbus.

Waardebonnen en korting

Indien je een waardebon hebt, kun je de code invullen bij de betalingsmodule. We geven geen korting, die ruimte is er niet. En alles dat op wat voor manier maar extra ontstaat besteden we aan verhalen voor de verandering.

Ik heb een blog of social media account met veel bereik. Kan ik met jullie samenwerken?

Dit is altijd bespreekbaar. Mail Dennis met je verzoek om samen te werken. Hij komt er dan zo snel mogelijk op terug.

Waar kan ik nog meer informatie vinden?

Voor meer informatie over Postcast, de boekjes, events en initiatieven, bezoek of volg ons op LinkedIn, op Instagram @postcastforachange, (of abonneer je op onze nieuwsbrief, maar daar werken we nog hard aan).