BOMEN ZIJN MIJN NIEUWE VRIENDEN + BOOMVRIENDENBOEKJE & 29 DENK- EN DOESTARTERS

POSTCAST #05, CAROLINE VAN LEENDERS

Caroline van Leenders

Bestel

#boomvriend

“Onder de titel Bomen zijn mijn nieuwe vrienden heb ik een jaar lang elke week een verhaaltje geschreven over bomen. Omdat ik denk dat ze heel hard nodig zijn voor een duurzame toekomst. In deze Postcast zijn ze verzameld en hier en daar geactualiseerd. Zo lees, leer en leef je mee in mijn steeds verder ontwikkelende vriendschap met deze wonderlijke wezens.” Caroline van Leenders

Bestel

BOMEN ZIJN MIJN NIEUWE VRIENDEN

Door Caroline van Leenders (en tientallen bomen)

BOOMTOP 2024

De boeklancering vond plaats op ’s lands hoogste Boomtop. Op zondag 16 juni 2024 in Openluchttheater op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Met verrijkers, verrekijkers en verderkijksters die bomen over bomen en je door het bos weer de bomen laten zien. Bomen. Die je laten wortelen en groeien. Met de boeklancering als aan-, in- en verleiding. Da’s dus weer zo’n onverwacht tussentijdverrijkend verhaal, voor de verandering.

“Bomen zijn dus mijn nieuwe vrienden. Bij nieuwe vriendschappen hoort begrip en empathie. Dat geldt ook wanneer bomen je vrienden zijn. Dat kan door naar ze te kijken, en over ze te lezen.” Caroline van Leenders

1

LEES HET BOEK EN MAAK VRIENDEN

Lees het boek (heb je het nog niet in handen, bestel dan hier jouw exemplaar) en duik in Caroline’s wereld van bomen.

2

HOE ANDEREN BOMEN OVER ANDERE BOMEN

Om je te inspireren hebben we beruchte, bekende, beroemde boomvrienden gevraagd hun boomverhaal met ons te delen. Bekijk hier hoe ze bomen over bomen. En boom mee! #boomvriend

3

VAN BOOMWOORDEN NAAR BOOMDADEN

Vrienden worden met bomen. Maar daar mag je wel wat voor doen. Met dit eigenwijze doe-boekje: Boomvriendenboekje & 29 denk- en doestarters voor een boom van een boomrelatie. Dan kan jij straks ook zeggen: bomen zijn nu mijn nieuwe vrienden! Vindt Caroline, en vinden de bomen leuk. Omdat de meeste van de opdrachtboekjes onbeschreven blijven, mag je dit doe-boekje ook voor andere inzichten, gedachten, pennenvruchten, tekeningetjes gebruiken, voor de verandering.

Bestel
4

GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN

Deel je goede voorbeeld via alle mogelijke kanalen. Van mondeling tot online en alles wat daartussen zit. Op zoek naar een gedeelde hashtag? #boomvriend doet het goed.

5

KOM IN BOOMBEWEGING

Boomtop 2024 is het begin van een beweging. Een beweging die iedereen kan omarmen. Gewoonweg door bomen te omarmen. Geen heel bos, maar gewoon één boom. Op de Boomtop gaven we het goede voorbeeld door met elkaar 150 bomen te planten in het Boomtopbos. Mogelijk gemaakt door Marga Witteman van Meer Bomen Nu: "Meer Bomen Nu staat en gaat voor 'Samen de wereld mooier achterlaten'. In 4 winters redden we al 2 miljoen jonge bomen die op plekken stonden waar ze het niet zouden overleven. Dit doen we samen met duizenden vrijwilligers en vele organisaties. Deze bomen geven we gratis weg voor een tweede kans. Zo laten we samen de wereld mooier achter voor de volgende generaties. Klimaatverandering tegengaan, biodiversiteit verhogen en handelingsperspectief bieden zijn de drie doelen. Het werk van Meer Bomen Nu heeft effect op de fysieke en mentale gezondheid van deelnemers. Dat noemen we eco-fitness. Maak ook kennis met deze beweging!" Meedoen? Ga naar Meer Bomen Nu.

BIJDRAGEN OP EEN ANDERE MANIER?

Financiële bijdragen van vele veranderaars hebben eerder geleid tot een landelijke beweging van De Regenmaker. Het begon bij een boek, werd een bioscoopfilm, kwam in de bibliotheek, werd een musical en tot op de dag van vandaag wordt er voorgelezen voor de verandering. Door Jan en alleman. Elke gedoneerde eurocent is ten goede gekomen aan het veroorzaken van verandering. Wil je ook bijdragen aan ons doel het boekje Bomen zijn mijn nieuwe vrienden zo breed en diep mogelijk te verspreiden? Mail met Dennis van Aalst via postcast@causatives.com.

Stuur direct een e-mail